Algemeen

 

Of je nu jong of oud bent, iedereen ervaart wel een moment in zijn leven waarop hij het gevoel heeft er zelf niet meer uit te komen. Dat is het moment dat integratieve psychotherapie uitkomst kan bieden.

 

Integratieve psychotherapie is een kortdurende therapievorm, bedoeld voor kinderen , jongeren en volwassenen.  Het is een cliëntgerichte therapie die ervan uitgaat dat ieder mens deskundig is om zijn eigen probleem aan te pakken.  De therapeut helpt om eigen krachten aan te boren en deze in te zetten om je probleem te veranderen.

 

De integratieve psychotherapie onderscheidt zich van andere therapievormen door te kijken naar de totale mens. Deze laat op een eigen manier zien of horen dat er iets aan de hand is. Alleen uitgaan van de klacht zou de cliënt tekort doen, want een mens is immers meer dan alleen zijn probleem.

 

De integratieve therapeut kijkt vanuit verschillende therapeutische modellen naar de cliënt om deze in zijn totaliteit in beeld te krijgen. De doelen en wensen van de cliënt staan hierbij centraal. De therapeut helpt de cliënt zijn eigen oplossingsmogelijkheden te ontdekken. Zodat de cliënt zich op zijn eigen tempo en op eigen wijze weer fijn gaat voelen.

 

Het Therapiehuis Dordrecht biedt deze effectieve therapie aan voor kinderen, jongeren en volwassenen. Drie deskundige therapeuten met ieder een eigen achtergrond en specialisatie werken samen om jong en oud duurzaam effectieve en kortdurende zorg te bieden. Door de nauwe samenwerking kan een laagdrempelige, systeemgerichte aanpak geboden worden zonder lange wachtlijsten.